Kroatië, Gambia, Frankrijk, Italië, Spanje en Denemarken zijn de landen waar binnenkort leerlingen van het GO! Atheneum Geraardsbergen naartoe trekken voor internationale stageopdrachten. De Vlaamse jongeren gaan er onder begeleiding van enkele leerkrachten proeven van de buitenlandse arbeidsmarkt en ontwikkelen er natuurlijk ook heel wat vaardigheden die hen klaarstomen tot kritische wereldburgers.

Deze buitenlandse Erasmusreizen zijn tevens volledig gratis voor de leerlingen door het samenwerkingsverband tussen het GO! Atheneum Geraardsbergen en het project ‘Erasmus +’. Gedurende twee weken zullen de leerlingen in kleine groepen leven, leren en werken in een buitenlandse context. Zo gaan de Atheneumleerlingen van ‘Schilderen en decoratie’ en ‘Industriële ICT’ naar Turijn en vertrekken de leerlingen uit de richting ‘Techniek-wetenschappen’ naar het Kroatische eiland Krk. De leerlingen  ‘Boekhouden-informatica’ en ‘Secretariaat-talen’ vliegen naar het zuiden van Frankrijk (Perpignan) en de leerlingen uit het zesde jaar ‘Sociale en technische wetenschappen’ trekken nog verder naar de zonnige bestemming Cordoba.

Met de mooie stad Roskilde in Denemarken mogen de leerlingen van het zevende specialisatiejaar ‘Integrale veiligheid’ alvast dromen van een echt vikingavontuur. De meest verre bestemming wordt echter aangedaan door de leerlingen uit de richting ‘Verzorging’ die door een samenwerking met  ‘Studenten zonder grenzen’ en ‘Joetz’ kunnen werken in zorginstellingen op Kotu Beach in het Afrikaanse land Gambia.

De leerlingen van het GO! Atheneum Geraardsbergen mochten alvast een ‘hoodie’, rugzak en andere gadgets in ontvangst nemen en kijken enorm uit naar hun buitenlandse avontuur. Klik hieronder op de groepsfoto om meer foto’s te bekijken van de verschillende klasgroepen die binnenkort vertrekken op een internationale stage.