Onder begeleiding van vakleerkrachten dhrn. Grijseels en Van Neyghem trokken de jongelingen uit de klassen ‘5II’, ‘5EM’ en ‘6II’ naar de Gentse technologiecampus voor gespecialiseerde oefeningen rond elektronica, energietechnologieën en ICT-beveiliging.

De leerlingen van het vijfde en zesde jaar ‘Industriële ICT’ werkten in de workshop ‘How is your circuit doing?’ rond geluidsindicatoren. Ze bouwden en testten geluidsindicatoren en soldeerden een VU-meter met LED’s om de geluidssterkte te visualiseren. Daarnaast experimenteerden de leerlingen ook met de beveiliging van circuits. Ze probeerden te ontdekken waar er mogelijke gebreken zaten en hoe je die kan uitbuiten. “Door even voor stroper te spelen, word je in de toekomst hopelijk een betere boswachter,” gniffelde leerkracht Franki Van Neyghem.

De leerlingen van het vijfde jaar ‘Elektromechanica’ werkten rond de centrale vraag: ‘Hoe maak je een huis slimmer?’ Ze vergeleken domotica en IoT (Internet of Things). Ze maakten kennis met de hedendaagse domoticasystemen en namen ook hun eigen huis onder de loep. Daarnaast kregen ze ook heel wat informatie over de verschillende mechanische aandrijfsystemen: uitlijning, afstelling en algemene werking van mechanical drives kwamen hierbij aan bod.