Op vrijdag 14 januari hebben de leerlingen van 6ET-LT-EW-LW onder begeleiding van mevr. Natascha Derwael (leerkracht Frans) en dhr. Carl Coudron (leerkracht Engels) een bezoek gebracht aan Brussel.

In de voormiddag gingen de leerlingen samen op zoek naar de mooiste kunst in de openluchtkunstgalerie die onze hoofdstad is. Tijdens deze zonnige street art wandeling van ongeveer 5km was er volgens de organisatoren van de wandeling voor elk wat wils: van de kleinste illegale tags tot indrukwekkende, gesubsidieerde muurschilderingen. Vaak beschouwd als vandalisme, maar ook gewaardeerd omwille van de creativiteit of de humor. 

De leerlingen startten in de Noordwijk, gingen langs de kanaalzone, de Dansaertwijk en het centrum van Brussel om te eindigen aan het skatepark aan de Kapellekerk in de Marollen.

Met zijn mix aan nationaliteiten is Brussel (naast Dubai) de op één na meest diverse stad van de wereld. Dit vraagt natuurlijk om een even multiculturele lunch. In WOLF, de eerste food market in Brussel die werd opgericht in een voormalig bankgebouw, hadden de leerlingen de keuze tussen gerechten uit 19 verschillende keukens.

In de namiddag brachten de leerlingen een bezoek aan de tentoonstelling van David Hockney in Bozar. Het werd een interactieve rondleiding in het Engels en het Frans waarbij de persoonlijke beleving van de kunstwerken centraal stond.