Sinds vorig schooljaar organiseren Carl Coudron (leerkracht Engels) en Natascha Derwael (leerkracht Frans) elke dinsdag tijdens de middagpauze (tussen 12.15 en 12.45 u.) BAR MIDI: korte informele conversatie-workshops in het Agora-lokaal, zowel in het Engels als in het Frans

Leerlingen uit de derde graad worden in kleine groepjes gedurende 30 minuten ondergedompeld in een Engels/Frans taalbad, en dit op een leuke, ontspannen, niet-schoolse manier. 

Dit schooljaar werd na een bevraging bij de leerlingen het programma wat aangepast. Zo zullen er naast de spreekateliers ook bookclubs, muzieksessies, infosessies e.d. georganiseerd worden. 

Deze week stond er in het kader van BAR MIDI dan ook een gastspreker uit de VS op het programma. Simon van de organisatie WEP kwam met veel beeldmateriaal en op heel enthousiaste wijze vertellen over hoe hij zijn ‘senior year’ in ‘high school’ had ervaren, hoe hij werd opgevangen door zijn Amerikaans gastgezin (maar iets minder door hun agressieve hond), welke internationale vrienden hij eraan heeft overgehouden en welke culturele verschillen hem het meest zijn bijgebleven.

Wij hopen dat hij met zijn persoonlijk verhaal ook leerlingen op onze school geïnspireerd heeft om hun blik te verruimen en een studie, taalreis, stage of vrijwilligerswerk in het buitenland te overwegen. Onze school staat dan ook steeds klaar om haar leerlingen hierover te informeren en bij te staan in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging.