Om de doorstroming tussen de Middenschool en het GO! Atheneum Geraardsbergen te versterken, ontdekken de jonge leerlingen van het tweede jaar de STEM-richting (ASO) en iMech-richting (TSO) via enkele entertainende workshops met dhr Grijseels.

Tijdens een eerste workshop  ontwerpen de jongeren een robot die ze tekenen met het CAD-programma op de computers in de technieklokalen van het Atheneum. Dit robotje wordt daarna met de lasercutter van de school uitgesneden en wordt als aandenken mee naar huis genomen.

Tijdens de tweede workshop leren de jongeren programmeren met de Dwengo microcontroller. Dit is een product van de uGent, specifiek ontwikkeld voor STEM-onderwijs, waarbij jongeren op een eenvoudige manier aan de slag kunnen met de programmeer taal C om elektronische componenten en sensoren uit te lezen en aan te sturen.

Dhr Grijseels benadrukt dat de leerlingen naast hun technische vaardigheden ook hun creativiteit konden botvieren tijdens het werken met het LCD-scherm en het construeren en graveren van de robot.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op technologie en moderne onderwijsmethodes en hoopt de jongeren warm te maken voor deze technologische richtingen met veel toekomstmogelijkheden.

Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van deze boeiende workshops!