Onder begeleiding van leerkracht Jorn Wauters trokken de vijfdejaars van de richting ‘Elektromechanica’ naar Halle en Huizingen waar ze een bezoek brachten aan boeiende en innoverende bedrijven. In Halle werden ze ondergedompeld in een wereld van elektromagnetische motoren bij de afdeling “Technics, Real Estate & Energy” van de Colruyt. De jongelingen mochten er ook een kijkje nemen in de volautomatische hal van groenten en fruit. Een indrukwekkend staaltje van moderne automatisering, dat aantoont dat Colruyt meer is dan alleen een supermarkt.

In de namiddag mochten de leerlingen in Huizingen de robotica van ABB Benelux bewonderen. In dat bedrijf worden  robotten gemaakt die worden ingezet in warenhuizen en distributiebedrijven, maar er worden ook robotten gemaakt door… andere robotten.

Dhr Wauters blikt tevreden terug op de leerrijke uitstap: “ Leerlingen zijn er meer en meer van overtuigd dat de moersleutel wordt vervangen door een robot. De toekomst voor deze leerlingen is innovatief leren denken en ontwikkelen en dat leren ze reeds op het GO! Atheneum Geraardsbergen. De samenwerking tussen de bedrijven en de leerlingen liep fantastisch tijdens deze uitstap en is een meerwaarde voor beide partijen.”

 Bekijk heel wat foto’s van deze uitstap door op de onderstaande foto te klikken.