Onder begeleiding van mevr. Derwael, leerkracht Frans, namen vier leerlingen van het GO! Atheneum Geraardsbergen deel aan de 33ste editie van de taalwedstrijd ‘Jordaan De Keyser’ die zich focust op de kennis van de andere landstaal. Traditioneel vaardigt het GO! Atheneum Geraardsbergen enkele leerlingen af van het 5de en 6de jaar om het op te nemen tegen deelnemers van andere scholen uit Geraardsbergen, Lessines en Ath.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Lions Club Geraardsbergen en Lessines-Ath en heeft als doel de interesse voor de tweede taal Nederlands of Frans levendig te houden langs de taalgrens. Via een verhandeling en een gesprek probeerden de leerlingen hun kennis van de tweede landstaal te etaleren aan een strenge jury.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen werd vertegenwoordigd door Lieven Amien (6 ET), Salma El Ayadi (6 ET), Roxanna Plateau (6 EW) en Sabrina Berckmans (6 ET).

Lieven Amien eindigde op een 7de plaats, maar kreeg wel de speciale prijs voor de meest succesvolle leerling uit een zuiver Nederlandstalig of anderstalig gezin. Lieven kreeg een jaarabonnement op Le Vif/L’Express ter waarde van 300 euro voor zijn deelname.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen is ook heel fier op de 3de plaats van Sabrina Berckmans, de 4de plaats van Roxanna Plateau en de 5de plaats van Salma El Ayadi!

Druk op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van dit evenement.