Zenzi, Leni, Tiffany en Sita vertrokken samen met begeleiders mevrn. De Geyter en Dujacquier voor twee weken naar de zuidelijke Caraïbische Zee, net voor de kust van Venezuela. Daar hebben ze via ErasmusPlus een fantastische stage kunnen doen in het kinderdagverblijf Girasol in Willemstad, Curaçao.

Mevr. Dujacquier: “We werden enorm warm ontvangen op onze stageplek. Daar hielpen we met de dagdagelijkse taken zoals de kinderen eten geven, de kinderen verzorgen, de kinderen wassen en het begeleiden en uitwerken van entertainment en educatie voor de jonge kinderen. Er waren 4 groepen: baby’s, dreumes, peuters jong en peuters oud. Elke dag stonden we bij een andere specifieke groep. Hierdoor was er veel variatie in de opdrachten en konden we verschillende technieken toepassen bij verschillende leeftijdscategorieën. In de tuin van de kinderopvang lopen trouwens grote leguanen, de kinderen waren dat gewoon … maar voor ons was het wel wat wennen. We hebben enorm veel geknutseld, geverfd, getekend, voorgelezen uit boeken en gezongen.”

Mevr. De Geyter: “Soleika, de begeleidster van de kinderopvang, gaf ons ook les over de zes ontwikkelingsdomeinen en het onderwijssysteem van Curaçao. Samen met de peuters ochtendgymnastiek doen was zeker memorabel. De kinderen werken er ook in de tuin en gaven de papayabomen water en waren ook verantwoordelijk voor het planten van zonnebloemen. We sloten de stageperiode af met een evaluatiegesprek en ook een tentoonstelling van alle werkjes voor de ouders van de kinderen. Een afscheidsfeestje kon uiteraard niet ontbreken.”

Mevr. Dujacquier: “Uiteraard was er ook tijd voor heel wat boeiende uitstappen. Op aanraden van Soleika, begeleidster op de stageplaats, bezochten we Pirate Bay Beach, met azuurblauw water en hagelwit zand. Daar werd er gesnorkeld door onze vrolijke groep. Ook de hoofdstad Willemstad werd verkend met de mooie graffiti en de felgekleurde huizen. In het Sea Aquarium waren veel spectaculaire vissen en werd een training van de dolfijnen bijgewoond. Begeleiders Jana en Stefanie kregen zelf een dolfijne kus nadat ze tussen de dolfijnen hadden gezwommen. De sympathieke gids Alexander gaf ons dan weer meer informatie over struisvogels tijdens ons bezoek aan de ‘Ostrich Farm’. “

Mevr. De Geyter: “Ook Kokomo Beach werd bezocht want we probeerden alle dagen wel eens te zwemmen. We bezochten ook een bedrijf waar aloë vera werd gemaakt; een interessante uitstap want we leerden er ook veel over de vegetatie op het eiland. Het Chobolobo landhuis in de wijk Salina kreeg ook een bezoekje en zorgde voor een grote glimlach op ons gezicht. Het beklimmen van de Christoffelberg was ongetwijfeld één van de hoogtepunten, letterlijk en figuurlijk, want de natuur is prachtig op het mooie eiland. Ook het bezoek aan het hondenasiel voor straathonden zorgde voor heel wat vertederende blikken bij onze toffe groep.”

Mevr. Dujacquier: “Via de catamaran gingen we ook naar het kleine onbewoonde eiland: Klein Curaçao. Het uitzicht was adembenemend en het eiland leek precies een filmset. We hebben trouwens een schitterend fotoverslag gemaakt dat je kan bekijken door op de onderstaande foto te klikken!”