Onder begeleiding van dhr. Van Mello en mevrn. Geeraerts en Borreman trokken de laatstejaarsleerlingen van 6ET, 6EW, 6LT, 6LW en 6WW naar het Portugese dorp Barcelos in het district Braga. De plaats is bekend voor de legende over de ‘Haan van Barcelos’ en staat nu ook bekend voor zijn heerlijke ErasmusPlus-uitwisseling!

De leerlingen kregen een perfecte combinatie van plezier, zon, activiteiten, pedagogische uitdagingen, cultuur en geschiedenis. Ze verkenden mooie steden zoals Guimarães en Braga tijdens hun eerste dag. Op hun tweede dag was er een uitstap naar Valença en Viano do Castelo ingepland. Op de derde dag bezochten ze ‘Escola Secundária Alcaides de Faria’, waar ze niet alleen het Portugese onderwijssysteem bestudeerden maar ook een traditionele Portuguese dans leerden. Het zorgde voor een echte verbroedering met onze Portugese zusterschool.

Op de vierde dag stond wereldstad Porto op het programma. Dag vijf bleven de leerlingen in Barcelos zelf en kregen ze een rondleiding van hun Portugese leeftijdsgenoten. Dag zes werd onvergetelijk want dan was er een surfinitiatie in Apulia en er was een bezoek aan het indrukwekkende Castro de São Lourenço. Aangezien dit de laatste Erasmusdag was werd er ook nog nagekaart en gevierd tijdens een toffe ceremonie door de Mobility Friends.

Een onvergetelijk avontuur met heel wat leuk fotomateriaal! Bekijk heel wat leuke foto’s van deze toffe reis door op de onderstaande foto te klikken want dan opent er zich een fotomap vol herinneringen.