Onder begeleiding van dhr. Moulaert en mevr. De Petter trokken de laatstejaarsleerlingen van 6 Humane wetenschappen naar Alzira, een dorp niet zo ver van de bekende stad Valencia.

Dhr. Moulaert kijkt uiterst tevreden terug naar deze uitwisseling met de secundaire Spaanse school IES Rei En Jaume: “We bezochten niet alleen Alzira maar ook het dorp Xàtiva en uiteraard de mooie stad Valencia. We hadden een zeer aangename groep en deze uitwisseling was de ideale combinatie van teambuilding, cultuur en natuur. Er was een zeer nauwe band met de Spaanse jongeren en onze leerlingen van 6HW hebben heel wat nieuwe vriendschappen en ervaringen meegenomen naar België.”

Mevr. De Petter vult tevreden aan: “We kregen een warm welkom van de plaatselijke school IES Rei En Jaume en werden zelf ontvangen door de burgemeester in het stadhuis van Alzira. Naast onze school waren er ook nog studenten uit Murta aanwezig. Onze drie scholen begonnen de week met een ‘Colpbal-sessie’, een les basis van het Spaans en een kunstworkshop. Het was een mooie manier om vanaf het eerste moment goed te integreren.”

“Het was een goed gevuld programma. We werden rondgeleid door de plaatselijke studenten en bezochten onder meer de Ferrobrug, Muralles, de kerk van Santa Catherine, het monument van Cofrade, de Gallera en genoten van de beeldhouwkunst van de Falles.”vertelt Agora-leerkracht dhr. Moulaert.

“Ook de mooie natuur en de wandelingen door de prachtige landschappen zullen we niet snel vergeten. In Agur vond er een inspirerende wandeling plaats die eindigde bij de hermitage van de ‘Maagd van Lluch’. Een lekkere paella kon natuurlijk niet ontbreken op deze heerlijke reis. We klommen zelf tot aan het Kardinaalkruis in de Murta vallei, een straffe fysieke prestatie van onze leerlingen.” vertelt mevr. De Petter met een grote lach op haar gezicht.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen is heel blij dat de zesdejaars uit de ‘Humane wetenschappen’ zo’n onvergetelijke ErasmusPluservaring konden beleven. Klik op de onderstaande foto om heel wat leuk fotomateriaal te bekijken van deze boeiende reis.