Een jury die bestond uit mevr. Niemegeers (leerkracht Cultuur en Expressie), mevr. De Vuyst (tekenares), dhr. Godaert (fotograaf), dhr. Van den Berghe (stripliefhebber) en dhr. Sunaert (scenarist) beoordeelde de mooie stripverhalen die groepjes atheneumleerlingen uit 6VZ en 6ST gemaakt hadden voor de grote ‘Striptekenwedstrijd van het KA’.

De uiteindelijke winnaars mochten hun schitterende werken ook uithangen op de negende editie van het Strip Festival BD dat op zondag 19 maart bijna 50 auteurs uit binnen- en buitenland naar JC De Spiraal lokte. Organisator Staf Sunaert is heel blij dat hij met deze samenwerking met het GO! atheneum Geraardsbergen ook jeugd bij het evenement kon betrekken. Er werd gewerkt in groepjes, want er was steeds een samenwerking tussen een scenarist en een tekenaar of tekenaars.

Winnaars 1ste prijs
Emma Lanckman & Yentl Van der Cruyssen uit 6ST

Winnaars 2de prijs
Elle Libaers, Yana De Winne, Priscille Ndjeka & Mario Baillez uit 6ST

Winnaars 3de prijs
Cara Barral, Jana Vernaillen en Sammy Borie uit 6VZ

Het evenement was een groot succes en kon heel wat geïnteresseerden naar JC De Spiraal lokken. Er was dan ook heel wat te zien. Staf Sunaert, scenarist en bezieler van de stripbeurs, was heel blij dat hij met zijn team de 17- en 18-jarigen kon inspireren om zelf een strip te maken.

Een dikke proficiat aan alle deelnemers en natuurlijk voor onze verdiende winnaars! Op het Geraardsbergse stripfestival waren er ook heel wat randactiviteiten. Zo werd onze eigen waarnemend directeur, mevr. Van den Stockt, geïnterviewd door de lokale radiozender M fm. Een uitgebreid fotoverslag van het boeiende Strip Festival BD in JC De Spiraal kan je terugvinden door op de onderstaande foto te klikken.