Onder begeleiding van mevrn. Stefanie Dujacquier en Nancy Martens trokken de leerlingen van het zesde jaar ‘Verzorging’ naar Amsterdam. In de Nederlandse hoofdstad bezochten ze de inspirerende studiegerelateerde tentoonstelling ‘Body Worlds’. Afsluiten deden ze met een rondvaart op de Amsterdamse grachten.

Body Worlds is een anatomietentoonstelling met geconserveerde lichamen van mensen en dieren in allerlei houdingen. In deze tentoonstelling van acht verdiepingen focussen ze zich momenteel op ‘The Happiness Project’, want ze laten zien, door middel van een unieke expositie met geplastineerde, echte menselijke lichamen, hoe je dagelijkse keuzes je geluk en gezondheid beïnvloeden.

In de namiddag stond er een rondvaart door Amsterdam gepland. Het centrum van de Nederlandse stad is UNESCO Werelderfgoed. Tijdens een rondvaart op de Amsterdamse grachten kijk je je ogen uit naar de beroemde grachtenpanden en pakhuizen, de charmante bruggen en de Amsterdamse fietsers die fluitend langs de grachten fietsen. Amsterdam is méér dan alleen oude gebouwen. Zo zijn er langs de Piet Heinkade aan het IJ allerlei architecturale hoogstandjes gebouwd en heb je er interessante gebouwen zoals de Westerkerk en het Anne Frank Huis.

Een geslaagd en enorm interessant bezoek voor de zesdejaars van 6VZ. Klik op de onderstaande foto om heel wat leuke foto’s te zien van deze boeiende uitstap.