Schildersleerkracht dhr. Coessens verwelkomde specialist Luc Moock van het Aalsterse bedrijf ‘Moock decors’ om enkele workshops te geven rond ‘traditionele Europese kunstambachten’. Het GO! Atheneum Geraardsbergen werkt al jaren samen met de vzw Eucora uit Brugge om de jonge schildersleerlingen een uitgebreid gamma aan speciale en unieke schilderstechnieken aan te leren.

Eucora, het Europees Centrum voor Opleiding en Vervolmaking in Kunstambachten en Historische Restauratie, ondersteunt de workshops waarin de Geraardsbergse scholieren de technieken van historisch kalkverven en werken met polychromie aanleerden. Ze oefenden hun schilderskunsten op verschillende voorwerpen en op verschillende ondergronden. Ze leerden werken met bladgoud en oefenden op beelden van plaaster. Door deze workshop worden de leerlingen voorbereid om bijvoorbeeld mee te helpen aan de restauratie van oude kerken en historische gebouwen. Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van deze interessante workshops.

Onze school blijft zich inzetten om praktijkervaring naar de klas te halen en wil de leerlingen klaarstomen voor de uitdagingen van de veranderende werkwereld. Deze workshops zorgen voor een unieke eerste ervaring met een boeiend onderdeel uit het werkveld van de moderne schilder.