De leerkrachten ‘Levensbeschouwelijke vakken’ van het GO! Atheneum Geraardsbergen engageren zich ieder jaar voor de ‘Schrijf-ze-vrij-actie’ van Amnesty International, waardoor onze school een gigantisch schrijfteam wordt voor mensenrechten.

Gedurende twee lesweken krijgen de leerlingen uitleg over de verschillende casussen en het belang van mensenrechten in onze wereldmaatschappij. Natuurlijk worden er ook heel wat brieven geschreven tijdens onder meer de levensbeschouwelijke lessen en tijdens de middagspeeltijden. Mevr. De Cooman, leerkracht rooms-katholieke godsdienst, is dan ook heel fier dat we dit jaar een recordaantal van 1924 brieven kunnen versturen.

Mevr. De Cooman: “Elke dag krijgt Amnesty International informatie en nieuws over mensen in gevaar. Elke dag reageren mensen uit de hele wereld met een schrijfactie. Samen met heel wat andere Belgische scholen hebben wij ons geëngageerd om mee actie te voeren op de Schrijf-ze-vrij-dag. Op deze manier konden de leerlingen hun ongenoegen tonen over een specifieke schending van mensenrechten in Honduras, Bahrein, Chili, Palestina, Mexico, Cambodja, de Verenigde Staten, Peru, China of Polen. De leerlingen konden zelf kiezen voor wie ze een brief schreven en leerden uiteraard over mensenrechten en de verschillende levenssituaties in het buitenland. De ‘Schrijf-ze-vrij-dag’ is een echte traditie geworden op onze school en leeft echt binnen de schoolmuren. Dat we nu bijna 2000 brieven kunnen versturen en hiermee ook daadwerkelijk de toekomst van een persoon kunnen beïnvloeden is gewoon fantastisch.”

De leerkrachten ‘Levensbeschouwelijke vakken’ willen alle leerlingen bedanken voor hun massale inzet en hopen dat hun brieven een verschil kunnen maken.