Op vrijdag 3 februari trokken de leerlingen uit het derde, vierde en vijfde jaar van de studierichting ‘Toerisme’, onder begeleiding van leerkrachten L. Devleeschouwer en L. Ryckaert, naar het vakantiesalon in Brussel.

Mevr. Devleeschouwer, leerkracht Toerisme, blikt verheugd terug op deze educatieve uitstap die heel goed past binnen de einddoelstellingen van haar vak: “Na een korte rondleiding van de leerlingen uit ‘5 Toerisme’ op de Heizelvlakte (Atomium, Planetarium, Koning Boudewijnstadion, …) trokken we richting het vakantiesalon. Daar werden de leerlingen ondergedompeld in de wereld van bestemmingen, aanbieders van reizen, reisorganisaties, …”

Mevr. Devleeschouwer vertelt gedreven verder: “Met behulp van een driedelige opdracht kregen de leerlingen een duidelijk beeld van de beurs. Ze moesten alle beursstanden bekijken en beoordelen. Op die manier leerden ze de do’s en don’ts over het inrichten van standen (iets wat ze op de komende Opencampusdag ook zelf zullen toepassen).”

Mevr. Ryckaert, leerkracht Toerisme, vult tevreden aan: “De leerlingen bevroegen ook de bezoekers van het vakantiesalon over de reden van hun bezoek aan deze bekende beurs. De leerlingen leerden hierdoor een reizigersprofiel schetsen en kregen zo een beeld van wie de mensen zijn en wat de reden van hun bezoek precies was. Zo oefenden de leerlingen spreken tegen een onbekend publiek en soms moesten ze zich hierdoor zelfs uitdrukken in andere talen. Tot slot kon het verzamelen van brochures, plattegronden, folders, … niet ontbreken. Hierdoor verzamelden ze meteen ook bruikbaar materiaal om de komende maanden mee aan de slag te gaan tijdens klassikale opdrachten. Het was een boeiende en plezante dag waarop iedereen ongetwijfeld veel heeft bijgeleerd!”

Klik op de onderstaande foto om enkele foto’s te bekijken van deze plezante en informatieve uitstap.Het GO! Atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op educatieve uitstappen die een meerwaarde vormen voor de studierichting. Het bezoek aan het vakantiesalon was uitermate interessant voor deze leerlingen die binnen enkele jaren misschien zelf op het salon zullen staan.