Het GO! Atheneum Geraardsbergen hecht veel belang aan de juiste doorstroming van zijn laatstejaarsleerlingen en nodigde daarom het team van dhr. Tom Bodyn, loopbaanconsulent en vakbondsmedewerker, uit om meer uitleg te geven over de mogelijkheden na het secundair onderwijs en over het correct aanmaken van een VDAB-dossier.

Aangezien ‘doorstroming en oriëntering’ een belangrijke GOK-pijler is van de school kwamen verschillende onderdelen aan bod zoals: ‘Vervolgopleidingen?’, ‘Jong en werkzoekend?’, ‘Hoe maak ik een eigen goede VDAB-account aan?’, ‘Wat zijn mijn rechten en plichten als jonge werkzoekende?’ en ‘Welk sociaal netwerk kan mij helpen en begeleiden tijdens mijn zoektocht naar een job?’.

De leerlingen van 6ASO, 6TSO en 7BSO kregen allemaal een ludiek netwerkspel voorgeschoteld en daarna werden ze gedurende twee uur ook begeleid bij het maken van een goed dossier bij de VDAB.

Door op de onderstaande foto te klikken kunnen jullie heel wat foto’s bekijken van deze informatieve workshops die de leerlingen ongetwijfeld gaan helpen als ze volgend jaar gaan verder studeren of op de arbeidsmarkt terechtkomen.