Het GO! Atheneum Geraardsbergen is heel fier op de prestaties van vierdejaarsleerling Millan Winne die zich in het Engelse Barnsley in twee categorieën tot kampioen kroonde in de gevechtssport Muay Thai.

Millan Winne, die op het GO! Atheneum Geraardsbergen in de richting Elektromechanische technieken zit, traint bij de club Sandu Gym uit Ninove en is ook lid van de Belgische ploeg. Millan was op twaalfjarige leeftijd al Europees kampioen, werd vorig jaar Belgisch kampioen en won ook het Duitse kampioenschap. Sinds hij 13 jaar is, maakt de jonge sporter deel uit van de Belgische nationale ploeg. In augustus was hij de hele maand in Maleisië om België te vertegenwoordigen. Hij behaalde toen een bronzen medaille op dit mondiale toernooi in zijn leeftijdscategorie.

Muay Thai is een oude vechtsport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Je kan er vechten met je knieën, ellebogen, vuisten, benen en het is een fysieke sport waarbij je de tegenstander met ‘sweeps’ tegen het canvas moet proberen drukken.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen steunt Millan Winne (4EMT) met zijn sportieve ambities en helpt hem graag om een goede combinatie te vinden tussen zijn topsport en studie.