Mevr. Anne-Sophie Debevere organiseerde samen met mevr. Liesbeth Venneman een heuse ‘DUAALdag’ vol workshops en waterpret voor de laatstejaarsleerlingen die hun schooljaar binnen het duale traject hadden afgelegd. Duaal leren combineert leren op school met de praktijk van stageleren op de werkvloer!

De leerlingen begonnen de dag met een lekker ontbijtje in hun vaste lokaal G2. Gedurende de volledige voormiddag werden er vakgerelateerde workshops georganiseerd, die werden gegeven door de laatstejaarsleerlingen zelf. De leerlingen van ‘Elektrische installaties duaal’ gaven hierdoor bijvoorbeeld een workshop aan de leerlingen van ‘Kinderzorg duaal’ en daarna werden de rollen omgedraaid.

In de namiddag vertrokken de leerlingen met de mountainbikes van de school naar het domein ‘De Gavers’ waar ze een volledige namiddag teamspelletjes speelden. Pizza was het hoofdingrediënt van een lekkere lunchbreak waarna de jongeren het water opgingen met pedalo’s en Canadese kano’s. Terug op het land werden er verschillende teamspellen gespeeld zoals twister, waterpistoolspelletjes, een eigen variant op het tv-programma ‘De Mol’ en het traditionele buitenspel ‘Kubb’.

Voor mevr. Debevere is ‘DUAALdag’ zonder twijfel de mooiste dag van het schooljaar. Ze bedankt de leerlingen voor hun inzet tijdens deze ludieke dag vol pret en prijst hun vastberadenheid gedurende het ganse schooljaar. Het GO! Atheneum Geraardsbergen wenst deze leerlingen ‘duaal leren’ veel succes bij hun toekomstige werkgevers en hoopt dat ze genoten hebben van hun speciale dag.