Klastitularis mevr. Vanderroost maakte fier onderstaand verslag: “Het doel van Funland? Een animatiedag rond gezonde voeding en beweging! Een ideaal onderwerp dus voor de GIP van de leerlingen van 6 Sociaal-Technische Wetenschappen. Met allerlei ideeën trokken ze op maandag 9 mei 2022 naar basisschool GO! Centrum in Geraardsbergen.”

“De leerlingen uit het eerste en tweede leerjaar mochten eerst plaats nemen voor een heuse poppenkast. De poppen vertelde op een ludieke manier wat het doel was van de namiddag. De twee centrale vragen: eet jij wel gezond en beweeg jij wel genoeg? De kindjes waren meteen laaiend enthousiast.”

“Vervolgens gingen ze met een ‘trein’ door Funland langsheen allerlei standjes. Kidipong, Appels VS Peren, Fruitkunstwerk, Maak je eigen Lavalamp of Zeepje, Gezonde Smoothies, Fruitmemory … de variatie was eindeloos. Onder begeleiding van Oya Lele trokken ze van halte naar halte. Overal leerden ze op een spelende manier iets bij over gezonde voeding of beweging.” 

“Ondertussen werd de jury verwend met gezonde drankjes en lekkernijen. Op die manier waren ze gesterkt om hun kritisch oordeel te vellen over de verschillende workshops. Met een tevreden blik, hebben ze kunnen vaststellen dat de leerlingen een toffe animatiedag in elkaar hebben gestoken.”

“Moe maar tevreden trokken de leerlingen van 6ST terug naar school. Ze hebben opnieuw veel bijgeleerd en sommigen weten het nu zeker: ik ga verder studeren voor lager- of kleuteronderwijs!” vult praktijkleerkracht mevr. Van Der Steen tevreden aan.