Mevr. Sarah Dhont blikt heel tevreden terug op de afsluitende uitstappen van het project ‘Expeditie Geslaagd’. Dit project waarbinnen de leerlingen van de studierichtingen ‘4 Kantoor’ en ‘4 Voeding-verzorging’ gedurende een volledig schooljaar opdrachten uitvoerden rond vriendschap, netwerken, rolmodellen, … werd afgesloten met een daguitstap naar een ondersteuningsdienst.

Mevr. De Quick, leerlingenbegeleidster op onze school, ging met enkele leerlingen naar het OCMW, waar de leerlingen meer uitleg kregen over de diensten en mogelijkheden. Dhr. De Gendt, PAV-leerkracht, ging naar het bankkantoor van ING waar de leerlingen bijleerden over de werking van een financiële bank en wat de mogelijkheden en gevaren waren van het afsluiten van een lening. Mevr. Vander Putten werd hartelijk ontvangen in het dienstenchequebedrijf ‘Plus Home Services’ waar alle leerlingen ook een goodiebag ontvingen.

Mevr. Dhont vertelt voldaan over de uitstap: “Zelf bezocht ik met een groep leerlingen ‘CasaVista Immo’, waar we van dhr. Vanden Bossche een uitgebreide uiteenzetting kregen over huren, kopen, rechten en plichten en het belang van een vast contract wanneer je een woning zou kopen of huren. De interesse van de leerlingen was groot en de vragen uit de eigen leefwereld bleven komen. Het project ‘Expeditie Geslaagd’ loopt bijna ten einde en we kijken enorm positief terug op de aangeleerde vaardigheden. Onze vakgroep bedankt zeker en vast ook mevr. De Taeye, die momenteel afwezig is door ziekte, voor al haar inzet en toewijding voor dit mooie project.”

Het GO! Atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op initiatieven die schooluitval tegengaan en probeert iedere leerling intrinsiek te motiveren voor de gekozen studierichting.