Enkele oud-leerlingen van de studierichting ‘Maatschappelijke veiligheid’ kwamen op vraag van opleidingscoördinator dhr. Teirlinck praten over hun carrière bij de politie nadat ze een vooropleiding ‘Maatschappelijke veiligheid’ volgden op het GO! Atheneum Geraardsbergen.

Tijdens de lessen ‘verdieping politie’ bij dhr. De Roeck kwamen de oud-leerlingen vertellen over hun schoolverloop op het GO! Atheneum Geraardsbergen en de interessante dingen die ze hebben meegenomen naar hun job bij de politie. Ze vertelden over de toelatingsproeven en reflecteerden over het verschil tussen de schoolse leerstof en de uitdagingen van de arbeidsmarkt.

M. Hoffelinck (afstudeerjaar 2019-2020) werkt momenteel bij de directe beveiliging (DAB) en is lid van de federale politie. Oud-leerlingen A. De Pauw, J. De Wandel en M. Vanderbeke (die een oud-leerling is van de tweede lichting die afstudeerde op het GO! Atheneum Geraardsbergen), werken momenteel allemaal voor de politiezone Geraardsbergen/Lierde en kwamen getuigen over hun dagdagelijkse uitdagingen.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen was heel blij om deze oud-leerlingen nog eens terug te zien en wenst hen nog heel veel succes met hun succesvolle carrières.