De GOK-werking en de leerlingenbegeleiding van het GO! Atheneum Geraardsbergen zetten sterk in op geestelijke gezondheid, psychisch welbevinden en veerkracht en hebben daarom enkele ‘TE GEK’-sessies naar school gehaald.

Tijdens deze ‘TE GEK’-sessies kwamen twee vrouwen, Liesbeth en Sofie, een persoonlijke getuigenis vertellen over hun psychische kwetsbaarheid en over hoe ze zichzelf gewapend hebben tegen de moeilijkheden waarmee ze geconfronteerd werden. Als ervaringsdeskundige kwamen ze versterkend inzetten op factoren die bijdragen tot een sterkere geestelijke gezondheid. Elke jongere heeft het wel eens moeilijk en voelt zich niet altijd zo goed in zijn of haar vel.

Naast deze sessies voor 6WW/6Delta, 3MOT/3ECW, 3GLA/3LAT, 3HW en 5HW zet de school deze week ook nog in op workshops voor alle derdejaarsleerlingen rond het thema pesten en afsluiten doen we vrijdag met het toneelstuk ‘Real or not Real’ voor de leerlingen uit het derde en vijfde jaar, dat dezelfde belangrijke thema’s zal behandelen. Het GO! Atheneum Geraardsbergen doet er alles aan om een veilig leer- en leefklimaat te creëren voor ieder individu.