Onder begeleiding van mevrn. Batselier, Goossens en Haegeman en dhr. Manssens kregen de leerlingen van het derde jaar ‘dubbele finaliteit’ eerst een rondleiding door de VRT, met een ontmoeting met radiolegende Brahim, om in de namiddag zelf Brussel te verkennen via he stadsspel ‘McGuider’.

Leerkracht ‘Aardrijkskunde’, mevr. Dana Haegeman, maakte onderstaande verslagje:

“Deze uitstap op 15 maart 2022 kaderde binnen de vakken aardrijkskunde, economie en financiële competenties en burgerschap. Met alle derdejaarsleerlingen van de dubbele finaliteit hebben we in de voormiddag de VRT bezocht. We zagen de radiostudio van MNM terwijl Brahim live aan het presenteren was. Verder zagen we ook de studio’s van ‘De 7de dag’, ‘het Journaal’ en ‘Ketnet’. De decors van F.C. De Kampioenen zijn reeds afgebroken, maar voor de bezoekers werden de kantine en het salon van Xavier en Carmen opnieuw opgebouwd. In de Green Room konden de leerlingen zelf ondervinden hoe het weer gepresenteerd wordt.”

Mevr. Batselier vertelt graag over het boeiende namiddagprogramma: “De gekke stadsgids ‘McGuider’ stuurde onze leerlingen op pad met een gps-smartphone en een boeiende missie. Ze verkenden Brussel en moesten op verschillende checkpoints ook opdrachten uitvoeren. Een interactieve stadszoektocht die de creativiteit van onze leerlingen prikkelde. Een geslaagde dag in onze mooie Belgische hoofdstad.”

Kijk zeker eens in ons online album vol actiefoto’s.