De leerkrachten ‘Levensbeschouwelijke vakken’ zijn enorm fier dat ze maar liefst 1158 brieven rond het thema mensenrechten hebben kunnen opsturen voor de ‘Schrijf-Ze-Vrij’-actie 2022 van Amnesty International.

Mevr. Petra Kouwert, leerkracht protestantse evangelische godsdienst, blikt  terug op dit recordaantal brieven voor het GO! Atheneum Geraardsbergen: “Nog nooit hadden we zoveel brieven voor onze jaarlijkse Schrijf-Ze-VRIJ’-actie. Een ganse week schreven alle leerlingen van het GO! Atheneum Geraardsbergen brieven voor de vereniging ‘Amnesty International’. Met deze brieven komen we op voor mensen die onterecht in de gevangenis zitten of onrecht meemaken. Dit jaar werden brieven geschreven naar de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, de Guatemalteekse en de Belarussische minister van Justitie en naar de Iraanse regering. Zo hopen we als Geraardsbergse school met een groot hart de dossiers van Amnesty International rond Ciham, Bernardo, Mikita en Nasrin te ondersteunen. Dat zoiets wel degelijk helpt weten we door het succesverhaal van Moses Akatugba die levend uit de dodencel werd gehaald na een eerdere ‘Schrijf-Ze-VRIJ’-actie van Amnesty International.”

Het GO! Atheneum Geraardsbergen bedankt alle leerlingen voor hun inzet tijdens deze actie (bekijk meer beeldmateriaal door te klikken op de onderstaande foto).