Fotoverslag: Derdejaarsleerlingen bezoeken naar aanleiding van de ‘10-daagse van de Geestelijke Gezondheid’ een boeiende jongerenmarkt in De Spiraal

Alle 246 derdejaarsleerlingen van het GO! atheneum Geraardsbergen trokken vorige week in groepjes te voet naar de Zakkaai in Geraardsbergen om daar een interactieve en boeiende jongerenmarkt te bezoeken. Deze jongerenmarkt werd georganiseerd door de Geraardsbergse jeugddienst, in samenwerking met lokale en regionale welzijns- en vrijetijdspartners.

Mentaal welzijn is altijd een topprioriteit voor onze school en zeker tijdens de ‘10-daagse van de Geestelijke Gezondheid’ wilden we de nieuwe leerlingen op onze school tonen welke mogelijkheden en organisaties er rond dat thema werken in de ruimere regio.

De jongeren konden er terecht bij eerstelijnspsychologen, tZitemzo, Veilig Vrijen, JAC, OverKop, Uit De Marge, Wel Jong, StampMedia, jeugdhuis De Ressort, Centrum Geestelijke Gezondheidszorg, Centrum voor leerlingenbegeleiding en uiteraard de jeugddienst zelf. Het was een interactieve jongerenmarkt waarbij leerlingen laagdrempelig contacten konden maken en vragen konden stellen.

Het GO! atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op leerlingen die goed maar ook graag leren en leven op onze school. Een uitgebreid fotoverslag kan je bekijken door op de onderstaande foto te klikken!