Innovatieve lesmethoden geïntroduceerd in Rome door Beleidsmedewerker Gunther De Geeter

In het kader van de Erasmus-samenwerking leidde Gunther De Geeter, beleidsmedewerker op het gebied van onderwijsinnovatie, onlangs een inspirerende conferentie in Monterotondo, nabij Rome. De conferentie, met als thema New Teaching Methods, trok een breed publiek van onderwijzers, docenten en beleidsmakers, die gretig deelnamen aan discussies over de integratie van moderne onderwijstechnieken in de dagelijkse praktijk.

Vele aanwezigen ontdekten nieuwe manieren om hun onderwijs te transformeren en te verrijken, wat leidde tot levendige gesprekken over de mogelijke impact op de onderwijspraktijk in verschillende Europese landen.

De dag na de conferentie bracht Gunther De Geeter de theorie in praktijk door deze innovatieve lesmethoden toe te passen in twee klassen van het Liceo Classico Catullo in Monterotondo. Deze studenten konden zelf ervaren hoe nieuwe benaderingen zoals gepersonaliseerd leren en interactieve technieken hen hielpen om op een dieper niveau met de leerstof in aanraking te komen.

De volgende dag zette De Geeter zijn werk voort door de methodes te demonstreren in een klas aan de Instituzione Cavagnioli. Deze jongere studenten toonden veel enthousiasme voor de interactieve leerstijl en voelden zich direct meer betrokken bij het leerproces. De nieuwe aanpak benadrukte een nauwere samenwerking tussen studenten en docenten, met meer ruimte voor zelfstandigheid en creativiteit in het leerproces.

De conferentie en de daaropvolgende lessen toonden aan dat het mogelijk is om via internationale samenwerking innovatieve onderwijsmethoden te introduceren en te implementeren, waardoor leerlingen van verschillende leeftijden en achtergronden beter ondersteund worden in hun leerproces. Het GO! atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op internationale samenwerking via het ErasmusPlus-project.