Lore Ost (5LAW) verkozen als bestuurslid van de Vlaamse Scholierenkoepel

Het GO! atheneum Geraardsbergen is heel fier dat Lore Ost, voorzitster van onze leerlingenraad en leerling uit het vijfde jaar Latijn – Wiskunde, dit weekend werd verkozen tot bestuurslid van de Vlaamse Scholierenkoepel. Het is het tweede jaar op rij dat onze school een positie bekleedt in het organigram van deze belangrijke organisatie voor en door scholieren want vorig jaar was medevoorzitter Dash Roosens reeds scholierenvertegenwoordiger. Wij wensen Lore alvast heel veel succes!

Lore: “Ik nam deel aan de interne verkiezingen van de Scholierenkoepel, waar de ondervoorzitter en bestuursleden worden gekozen, en enkel wordt gestemd door de Algemene Raad (die bestaat uit een 30-tal scholieren). Daar werd ik, samen met 3 andere scholieren verkozen tot bestuurder, en samen met de voorzitter, ondervoorzitter en volwassen bestuurders vormen we zo het 7-koppig bestuur van de organisatie voor dit schooljaar.” 

Lore: “Als bestuurslid kom je elke 3-4 weken samen om het te hebben over de financiën, het personeelsbeleid, projecten, samenwerking met andere organisaties, standpunten, en nog heel wat andere dingen die nodig zijn om de werking van de scholierenkoepel mogelijk te maken. Als bestuur ben je ook verantwoordelijk voor het waken over de missie en visie van de organisatie, alsook voor het onthaal van nieuwe scholieren. Het is iets waar ik heel hard naar uitkijk.”

Wil je meer weten over de Scholierenkoepel? Bezoek dan hun website: www.scholierenkoepel.be