Leerlingen nemen deel aan YoucaVIPs in Action en maken van atheneum Geraardsbergen officieel een YOUCA-school

Enkele leerlingen van onze school gingen vorige week naar de YoucaVIPs in Action, een dag waarop leerlingen van alle Youca-scholen samenkomen voor een dag vol inspiratie en plezier. Onze school mag zich vanaf vrijdag officieel een @youcavzw -school noemen, en daar zijn we ontzettend trots op!

Dash Roosens, voorzitter van de leerlingenraad en YOUCA-fan, vertelt enthousiast over haar vele indrukken: “Als YOUCA-school nemen we actief deel aan de YOUCA Action Day, een dag waarop onze leerlingen zich inzetten voor maatschappelijke en duurzame projecten wereldwijd. Maar ons engagement gaat verder: wij hechten veel waarde aan jongerenparticipatie en stimuleren onze leerlingen om betrokken te zijn bij allerlei (YOUCA-)activiteiten gedurende het hele jaar. Bij ons telt jongerenengagement echt! We bieden onze leerlingen de kans om hun stem te laten horen en een positieve impact te maken op de wereld om hen heen.”

Dash Roosens: “Tijdens deze dag kregen we de kans om boeiende workshops bij te wonen over recht, en hoe we kunnen bijdragen aan een veilige, gezonde en duurzame buurt. Natuurlijk stond ook de YOUCA Action Day centraal.”

Dash Roosens: “We hebben veel geleerd over de projecten van Youca in Burundi en Gaza, en waardevolle inzichten opgedaan om onze school een betere plek te maken. Ik kreeg veel goede nieuwe ideeën om uit te werken met de leerlingenraad en onze Conflixers. Tot slot, een leuk extraatje: we hebben posters, brochures, stickers en een bordje ontvangen dat officieel vermeldt dat we een Youca-school zijn. Dit bordje verdient zeker een ereplaats in ons Conflixer-lokaal.”

Het GO! atheneum Geraardsbergen ondersteunt heel graag de YOUCA-action en is heel blij met het engagement van deze enthousiaste groep jongeren.