Fotoverslag: GO! atheneum Geraardsbergen blikt terug op geslaagde eerste week van boeiende zomerschool die focust op Nederlands, wiskunde en interessante workshops

Het GO! atheneum Geraardsbergen organiseert voor de tweede keer een zomerschool op de campus aan de Papiermolenstraat. Leerlingen uit het zesde leerjaar van de basisschool en eerste of tweede jaar secundair krijgen er een afwisselend programma aangeboden dat focust op de schoolvakken Nederlands en wiskunde. Naast een intensieve begeleiding voor deze twee belangrijke hoofdvakken door professionele leerkrachten krijgen de jongeren ook iedere dag een verplicht uurtje ‘leeslust’.

In de namiddag zijn er telkens amusante, sportieve en gevarieerde workshops. Tijdens deze eerste week volgden de leerlingen onder meer een yogasessie en een workshop skateboarden. Maar ze leerden ook een 3D-ontwerp tekenen tijdens een Fablabsessie en ze kregen ook allemaal een eerste initiatie rond de nobele kunst van het striptekenen.

Mevr. Isabelle Janssens, directeur van het GO! atheneum Geraardsbergen: “Het belang van een zomerschool ligt vooral in het boeken van leerwinst en het opfrissen van belangrijke leerinhouden met het oog op een vlotte start in september. Onderzoek toont ook aan dat samen leren én leven in de vakantie een positief effect heeft als opstap naar het nieuwe schooljaar, niet in het minst ook op het welbevinden van leerlingen. Het gaat niet alleen om hun kennis van bijvoorbeeld taal en wiskunde, maar ook om sociale vaardigheden en vertrouwdheid met de schoolse gebruiken en routines.”

Mevr. Sarah Dhont, coördinator van de zomerschool: “Volgende week staat er nog een workshop van ‘Habbekrats’ ingepland en zal er gedebatteerd worden met de vrijwilligers van ‘Debateville’. Daarnaast zijn er interessante bijscholingen rond de thema’s ‘Werken met AI’ en ‘smartphonefotografie’. We laten ons ondersteunen door onze externe partners departement onderwijs, GO! scholengroep 20, de stad Geraardsbergen, het Huis van het Kind en Habbekrats; maar ook is er een warme samenwerking met Fablab, Debateville, Kip van Troje en de plaatselijke bibliotheek.”

Klik op de onderstaande foto om meer fotomateriaal te bekijken van deze boeiende eerste week op de zomerschool van het GO! atheneum Geraardsbergen.